Ympäristömerkintä Suomi

Joutsenmerkin vaikuttavuusjulkaisu

Pulma

Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki halusi 30-vuotisjuhlansa kunniaksi kertoa työnsä vaikuttavuudesta sidosryhmilleen ja asiakkailleen. Lisäksi Joutsenmerkki halusi kääntää katseensa tulevaisuuteen ja kertoa, missä asioissa sillä on parhaat mahdollisuudet kirittää yrityksiä, päättäjiä ja kuluttajia tulevina vuosikymmeninä.

Ratkaisu

Toteutimme yhdessä Joutsenmerkin ja Demos Helsingin kanssa Joutsenmerkille vaikuttavuusjulkaisun, jossa esitellään Joutsenmerkin 30-vuotisen työn monipuolisia vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Julkaisun rungon muodostaa Demos Helsingin selvityksen pohjalta kirjoittama vaikuttavuuskertomus, jonka suunnittelimme ja editoimme. Lisäksi kirjoitimme julkaisuun Joutsenmerkin käyttäjien, eli yritysasiakkaiden, haastattelut.

Suunnittelimme julkaisun ulkoasun, taitoimme sen ja toteutimme julkaisun kuvitukset. Julkaisu suunniteltiin aikaa kestäväksi, jotta sitä voidaan käyttää useiden vuosien ajan Joutsenmerkin viestinnässä ja markkinoinnissa.

Vaikuttavuusjulkaisu julkistettiin marraskuussa 2019 Joutsenmerkin kestävän kehityksen juhlaseminaarissa, jonka pääpuhujia olivat muun muassa ympäristöministeri Krista Mikkonen ja Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri Paula Lehtomäki. Julkaisu keräsi paljon kiitosta sekä Joutsenmerkin sidosryhmiltä että asiakkailta.

Tutustu julkaisuun: Kestävän arjen suunnannäyttäjä