Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Tekniikan edistämissäätiö

Neljä myyttiä tekniikan alasta -pamfletti

Pulma

Tekniikan alan osaajien ja tutkimusrahoituksen tilanne Suomessa on huonompi kuin mitä julkinen keskustelu antaa olettaa. Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Tekniikan edistämissäätiö halusivat nostaa tilanteen esiin ja osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun vaikuttavalla pamfletilla, joka murskaa väärät mielikuvat ja tekee näkyväksi säätiöiden tavoitteet koulutuksessa ja tutkimusrahoituksessa.

Ratkaisu

Konseptoimme ja kirjoitimme säätiöille pamfletin, joka esittelee neljä myyttiä tekniikan alasta ja murtaa ne. Jokaiseen myyttiin esitettiin myös konkreettisia ratkaisuja ja keinoja, joilla esimerkiksi päättäjät voivat parantaa tekniikan alan osaajien ja tutkimusrahoituksen tilannetta. Pamfletin pohjana käytimme säätiöiden tilaamaa tutkimusraporttia ja muita tutkimuslähteitä sekä asiantuntijahaastatteluja. Myytit pureutuivat tekniikan alan koulutukseen ja alalle pyrkivien määriin, innovaatio- ja tutkimusrahoitukseen, tohtorien työllisyystilanteeseen sekä Suomen houkuttelevuuteen kansainvälisten osaajien silmissä. Loimme pamfletille visuaalisen ilmeen, teimme infografiikkaa ja taitoimme pamfletin.

Talouselämä kirjoitti pamfletin pohjalta artikkelin, jossa keskityttiin erityisesti innovaatio- ja tutkimusrahoitukseen.

Tutustu pamflettiin: Neljä myyttiä tekniikan alasta