Syrjäytymisen ehkäisemisen mestarikurssi

STN-tutkimushankkeiden yhteinen seminaarisarja

Pulma

Miten viedä tutkimustieto osaksi päätöksentekoa? Miten saan kiireiset päättäjät pysähtymään juuri minun viestini kohdalle?

Syrjäytyminen ja siihen vaikuttavat tekijät on teema, jota tutkii moni Strategisen tutkimusneuvoston rahoittamista tutkimushankkeista. Hankkeet tavoittelevat tuloksillaan samoja kohdeyleisöjä, joten hankkeet halusivat yhdistää voimansa ja puhutella kohdeyleisöjään yhdessä. Samalla haluttiin korostaa, että syrjäytyminen liittyy jokaiseen elinkaaren vaiheeseen, ja eri vaiheissa siihen purevat erilaiset toimenpiteet.

Ratkaisu

Järjestimme yhteistyössä kymmenen tutkimushankkeen kanssa neljän seminaarin sarjan nimeltä Syrjäytymisen ehkäisemisen mestarikurssi. Loimme seminaarisarjalle visuaalisen ilmeen, vastasimme sen kaikesta viestinnän tuotannosta ja tasaarvostn.fi -sivuston ylläpidosta ja rakentamisesta.

Seminaarikerrat oli teemoiteltu elinkaaren mukaan: syrjäytymisen ehkäiseminen varhaislapsuudessa, koulutuksessa ja nuoruudessa, työiässä ja eläkeiässä. Seminaareissa oli mukana yhteensä 22 tutkijaa 15 eri organisaatiosta. Koulutimme esiintymiskoulutusta toivovia puhujia, annoimme kaikille puhujille annettiin selkeät ohjeet diaesityksen rakentamiseen sekä yhtenäiset diaesityspohjat.

Seminaarit tavoittivat eri kanavissa runsaat 2 000 henkeä yhteiskunnan eri sektoreilta. Seminaareihin osallistui muun muassa kansanedustajia ja kuntapäättäjiä, virkakuntaa, opiskelijoita, opinto-ohjaajia, järjestöjen edustajia ja tutkijoita. Tuotimme jokaiselle seminaarikerralle päivän aiheista lyhyen infopaketin, jota täydensimme seminaarin jälkeen. Kokosimme kaikki seminaarien materiaalin ja puheenvuorot sivulle tasaarvostn.fi.

Lue lisää: tasaarvostn.fi