Strategisen tutkimuksen neuvoston ohjelmat

Työn murroksen mestarikurssi

Pulma

Miten viedä tutkimustieto osaksi päätöksentekoa? Miten saan kiireiset päättäjät pysähtymään juuri minun viestini kohdalle?

Työn murros erilaisine siihen liittyvine ilmiöineen on teema, jota tutkii moni Strategisen tutkimusneuvoston rahoittamista tutkimushankkeista. Hankkeet tavoittelevat tuloksillaan samoja kohdeyleisöjä, joten hankkeet halusivat yhdistää voimansa ja puhutella kohdeyleisöjään yhdessä. Päättäjille ja virkakunnalle sekä järjestöille erityisesti suunnatulla mestarikurssilla haluttiin tarjota ajattelun aineksia ja tuoreita tutkimustuloksia, jotta työelämää voidaan päätöksenteolla suunnata mielekkääseen suuntaan.

Ratkaisu

Järjestimme yhdessä neljän STN-ohjelman kanssa Työn murroksen mestarikurssi -nimellä kulkeneen neljän seminaarin sarjan. Loimme seminaarisarjalle visuaalisen ilmeen, rakenteen, vastasimme sen kaikesta viestinnän tuotannosta ja tasaarvostn.fi -sivuston ylläpidosta ja rakentamisesta. Työn murroksen mestarikurssi jatkoi edellisenä vuonna järjestämämme Syrjäytymisen ehkäisemisen mestarikurssin sarjaa.

Seminaarikerrat oli teemoiteltu työn murroksen eri ilmiöiden ympärille: Työ tulevaisuudessa, Nuoret uuden työn kynnyksellä, Työ opettaa ja synteesikerta Muuttuva työ muuttaa yhteiskuntaa ja hyvinvointia. Mestarikurssilla esiintyi 16 tutkijaa 13 eri tutkimushankkeesta ja 12 panelistia, ja yhteensä seminaareissa puhui samasta teemasta 21 eri organisaation edustajaa. Koulutimme esiintymiskoulutusta toivovat puhujat ja annoimme kaikille puhujille  selkeät ohjeet diaesityksen rakentamiseen sekä yhtenäiset diaesityspohjat.

Osallistujia seminaareissa paikan päällä oli noin 200 lähes 90 eri organisaatiosta. Lisäksi livestreamia tilaisuudesta seurasi moninkertainen joukko. Twitterissä valitsimme hashtagiksi #työnmurros, joka kiinnittyy jo aiheesta käytävään keskusteluun. Seminaaripäivinä twiittien määrä 19-kertaistui ja ne tavoittivat 44 % normaalia enemmän Twitter-käyttäjiä.

Työn murroksen mestarikurssi tavoitti eri kanavissa noin 2 000 henkeä yhteiskunnan eri sektoreilta. Seminaareihin osallistui muun muassa kansanedustajia ja kuntapäättäjiä, virkakuntaa, järjestöjen edustajia, etujärjestöjä ja tutkijoita.

Olemme toimineet yhteistyökumppanina myös vastaavien syrjäytymisen ehkäisemistä ja hyvinvoinnin tulevaisuutta käsittelevien mestarikurssien järjestämisessä. Kaikkien kolmen mestarikurssin materiaalit ja puheenvuorot on koottu sivulle stnmestarikurssit.fi.

Lue lisää: stnmestarikurssit.fi