STN-tutkimushanke Oma linja

Strateginen viestintäkumppanuus

Pulma

Kuinka ehkäistä nuorten syrjäytymistä? Yksi tutkitusti hyvä keino on saada heidät pysymään koulussa ja kouluttautumaan pitkälle. Oma linja -tutkimushanke haluaa tarjota nuorille parempia työkaluja ja tukea jatkokoulutuspaikan valintaan. Samalla hanke tarjoaa tutkittua tietoa syrjäytymistä ehkäisevän päätöksenteon tueksi.

Ratkaisu

Olemme toimineet hankkeen viestintäkumppanina vuodesta 2015 eli sen alusta lähtien. Tavoitteemme on ollut saada tärkeälle asialle huomiota mutta samalla taata tutkijoille aikaa tehdä tutkimusta. Tutkimushankkeen viestintäkumppanina vastaamme yhteistyössä hankkeen viestintävastaavan kanssa hankkeen ulostuloista, viestinnän suunnittelusta ja tuotannosta. Kaikki, mitä hankkeesta viestimme, pohjautuu tutkittuun tietoon. Vastaamme hankkeen verkkosivuista sisältöineen, uutiskirjeestä, sosiaalisen median kanavista ja hankkeessa tuotettavista yleistajuisista infopaketeista.

Elokuussa 2016 nostimme suomalaisen koulutuksen epätasa-arvon onnistuneesti julkiseen keskusteluun Oma linjan tutkijoiden tutkimuksiin perustuvalla avauksella. Ulostulo oli esillä valtamediassa kaksi päivää ja muun muassa opetusministeri kommentoi sitä tuoreeltaan. Ulostulomme huomioitiin esimerkiksi Ylen lähes kaikissa kanavissa, Ajankohtaisessa kakkosessa ja pääuutislähetyksessä, Helsingin Sanomissa, MTV3:n pääuutislähetyksessä ja Huomenta Suomessa. Koulutuksen eriarvoisuus on pysynyt julkisen keskustelun aiheena siitä lähtien.

Lue lisää: omalinja.fi