STN-tutkimushanke BioColour

Tutkimushankkeen ilme ja verkkosivut

PULMA

BioColour-tutkimushanke kehittää uusia menetelmiä luonnosta peräisin olevien väriaineiden tuotantoon ja käyttöön. Hankkeen tavoitteena on edistää ekotehokasta bio- ja kiertotaloutta ja luoda tulevaisuuden bioväriaineiden väripaletti. Tutkimusta rahoittaa Strategisen tutkimuksen neuvosto.

Miten tuoda luonnonväriaineiden tutkimustyötä, estetiikkaa ja tulevaisuuden mahdollisuuksia esiin kauniisti ja vaikuttavasti?

RATKAISU

Loimme BioColour-tutkimushankkeelle ilmeen, joka ammentaa myrkyttömien ja biohajoavien luonnonväriaineiden lumoavista sävyistä, tutkimuksen kiehtovasta prosessista sekä huipputeknologian maailmasta. Ilmeen värimaailma pohjaa etenkin verihelttaseitikkisienestä saataviin luonnonväriaineisiin sekä vanhojen japanilaisten luonnonväriaineilla tehtyjen maalausten värimaailmoihin.

Otimme hankkeelle valokuvia makro- ja detaljikuvina tutkimusprosessin eri vaiheista ja tuloksista. Otimme myös henkilö- ja tiimikuvat konsortion jäsenistä. Suunnittelimme ja toteutimme hankkeelle verkkosivuston. Sivuston teknisestä toteutuksesta vastasi kumppanimme Agenda Helsinki ja sisällöistä tutkimushanke itse. Teimme lisäksi hankkeelle esityspohjan.  

https://biocolour.fi/