Koneen Säätiö ja Helsingin Sanomain Säätiö

Totuuden rakennuspalikat -keskustelusarja

Pulma

Tutkittu tieto on totuuden tärkein ainesosa, ja tutkijoilla on iso rooli totena pidetyn muovaamisessa. Silti tutkijoiden työtä ja mielenmaisemaa ei tunneta tarpeeksi hyvin. Miten avata tutkijan työtä suurelle yleisölle kiinnostavalla ja uudella tavalla?

Ratkaisu

Konseptoimme ja tuotimme säätiöille Totuuden rakennuspalikat -keskustelusarjan, joka pohtii sitä, miten totuutta oikein tehdään. Keskusteluissa kohtaa aina kaksi totuuden tekijää: tutkija ja toinen totuusbisneksen ammattilainen, kuten toimittaja, dokumentaristi, aktivisti tai kirjailija. Keskusteluissa kumpikin tuo oman näkökulmansa siihen, miten uutta tietoa synnytetään, totuutta lähestytään ja mistä aineksista totuus lopulta koostuu. Kevään 2020 esityksissä keskustelijoina ovat olleet kirjailija Koko Hubara ja dosentti Miika Tervonen sekä apulaisprofessori Minna Ruckenstein ja toimittaja Olli Sulopuisto.

Keskustelut toteutetaan elämyksellisinä iltatapahtumina, joissa katsoja pääsee ensin sukeltamaan intiimiin ja uteliaaseen keskusteluun, sen jälkeen keskustelemaan yhdessä illan esiintyjien ja muun yleisön kanssa virvokkeiden äärellä. Jokainen keskustelu tallennetaan myös podcastiksi.

Olemme luoneet keskustelusarjan konseptin, minkä lisäksi tuotamme esitykset, podcastit ja molempien äänimaailmat. Sparraamme ja valmennamme keskustelijoita sekä luomme yhdessä heidän kanssaan keskustelulle käsikirjoituksen. Tapahtumissa vastaamme juoksutuksesta ja esityksen ohjaamisesta sekä käytännön järjestelyistä yhdessä säätiöiden kanssa.

 

Valokuva: Ida Pimenoff