Energiavirasto

Reilua Energiaa -sidosryhmälehti

Pulma

Energiavirasto kaipasi uutta ilmettä Reilua Energiaa -sidosryhmälehdelleen. 

Ratkaisu

Kun ryhdyimme suunnittelemaan lehden visuaalista ilmettä, halusimme, että lehden sisältö vetoaa ajankohtaisuudellaan ja kiinnostavuudellaan myös muihin kuin lehden perinteisiin lukijoihin. Tavoitteemme oli tehdä lehteen kunnianhimoisia sisältöjä, joissa valokuville ja infografiikalle annetaan suuri merkitys. Lehden taiton piti tukea tätä, ja teimme siitä tyylikkään, raikkaan ja modernin.

Nostimme energia- ja ilmastoteemat näkyviin valokuviin ja kuvituksiin näyttävällä ja raikkaalla tyylillä. Toimme kuvasuunnittelun kautta lehteen mukaan journalistista otetta ja näkökulmallista visuaalista kerrontaa. Juttutyypistä riippuen Reilua Energiaa -lehden kuvakerronta (valokuvat, infografiikka tai piirroskuvitukset) havainnollistavat ja syventävät juttua sekä vahvistavat lehden uskottavuutta.

Valokuvien osalta halusimme panostaa kuvareportaaseihin, laajoihin maisemakuviin ja kiinnostaviin henkilökuviin. Piirroskuvitusten tuli olla oivaltavia ja ammattimaisia, mikä helpottaa lukijan houkuttelua lehden ja jutun pariin. Konseptoimme lehteen myös data-aukeaman sekä lisää infografiikkaa. 

https://www.reiluaenergiaa.fi/nakoislehdet/